вторник, 13 май 2008 г.

Защо нещата се променят или какво кара хората да ни нараняват?


Често се питам какво кара някой да те обича и после изведнъж да спре да те обича? Всъщност, айде, дори да не те е обичал, ами да е бил с теб? И после не те иска. Ей така, без обеснение, без причина. Просто така. Омръзнал си му. И вече някой друг е наред. Да, ама на теб той не ти е омръзнал. Напротив, започнал си да го искаш много повече. Защото обикновено, когато един човек дава на друг, тогава и другият дава. Ама изведнъж единият спира да дава. И не му пука за това, което е взел. Захвърля го, ей така. Като нещо непотребно. Както е бил добър, става лош. Както те е карал да се смееш, изведнъж само те разплаква. Наричал те е с мили имена, а сега само с лоши. Бил си прекрасен за него, а сега си ужасен...дори по-лошо - безразличен.
И в задачката се пита: ЗАЩО, ПО ДЯВОЛИТЕ!!!
Подсказка: Ти си бил чудесен. Всяка негова дума е била закон за теб. Правил си всичко, което ти е казвал. Давал си му всичко, което е искал. Слушал си го. Гледал си го с благоговение. Преглъщал си всяко нещо, което не ти е харесвало и си се усмихвал. Мислил си първо за него, пък за себе си даже въобще. Правил си дори неща, които смяташ за грешни. Обичал си го.
И пак да припомним какво се търси в задачката: ЗАЩО, ПО ДЯВОЛИТЕ!!!

Отговор: Задачката няма отговор, но има заключителна част, която гласи:
"ТОВА Е ЖИВОТЪТ. ТАКИВА СА ХОРАТА. ЛОШИ ИЛИ ДОБРИ, ТЕ СА ПРОСТО ХОРА. НАРАНЯВАТ НИ. СЪЗНАТЕЛНО ИЛИ НЕ, НЯМА КАК ДА ЗНАЕМ. ТЪРСЕНИЯТ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА "ЗАЩО?" ДАЖЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ГО РАЗБИРАМЕ... СТИГА НИ БОЛКАТА ОТ ТОВА, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ Е ТОВА, КОЕТО Е БИЛО....СТИГА НИ БОЛКАТА ОТ ТОВА, ЧЕ НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНЯТ...НО НЕ КЪМ ДОБРО. БОЛКАТА НИКОГА НЕ Е МАЛКА. БОЛКАТА ВИНАГИ Е ДОСТАТЪЧНА. НЕ Я ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ, НО НЕ Я И ИЗОСТАВЯЙТЕ. ТОВА, КОЕТО НЕ НИ УБИВА, НИ ПРАВИ ПО-СИЛНИ, НАЛИ? "


А аз ще продължавам да си го обичам, мамка му....

Няма коментари: